Share This Page

Summer quiz about our communities

| Wednesday, July 10, 2013, 9:00 p.m.

How well do you know your own community as well as surrounding communities in which you might shop, worship, dine and cavort in?

Here are 10 questions designed to test your local knowledge. Get eight or more, and you're a veritable local encyclopedia. Score five to eight, and you need some brushup work. Score below five, and you need a summer-school refresher course.

We offer the test from time to time, emphasizing different facets of our communities.

File this under general interest and have fun (and don't peek at the answers).

1. What happened in 2004 that tore at the very fabric of life and business in Carnegie, from which the borough slowly recovered and some businesses never reopened?

A. Fire on West Main Street

B. Flood spawned by Hurricane Ivan

C. Too many bars in town

D. Police officers went on strike

2. U.S. Rep. Tim Murphy secured $2.2 million in federal funds to do what in Carnegie, Heidelberg and Scott?

A. Create a war memorial

B. Build a shopping center

C. Clean up Chartiers Creek

D. Revitalization project along Route 50

3. Parents in Rosslyn Farms and residents sympathetic to their cause have made a case to secede from what?

A. Allegheny County

B. Carlynton School District

C. South Hills Area Council of Governments (SHACOG)

D. School lunch program

4. Which is not a business establishment in Carnegie?

A. 3rd Street Gallery

B. Bob's Diner

C. CVS pharmacy

D. TCBY

5. Which local community is not part of the Chartiers Valley School District?

A. Bridgeville

B. McDonald

C. Scott Township

D. Collier Township

6. Great Southern Shopping Center is located in which municipality?

A. Collier Township

B. Bridgeville

C. Scott Township

D. Heidelberg

7. Which local community is not part of the Keystone Oaks School

District?

A. Green Tree

B. Castle Shannon

C. Dormont

D. Scott Township

8. Since Forsythe Miniature Golf did not reopen this year, Fitzy's Putt-N-Go has become the place to play mini golf in these parts. Where is it located?

A. In Scott Towne Center.

B. Collier Town Square, where Krispy Kreme used to be.

C. Greentree Road behind Rita's Italian Ice in Scott Township.

D. Washington Pike in Bridgeville.

9. Jeff Harbin retired as police chief and borough manager in Carnegie. Jeffrey Kennedy replaced him as chief. Who replaced him as interim manager?

A. Maggie Forbes

B. Bernadette Kazmarski

C. Stephen King

D. Steve Beuter

10. The iconic B&O Railroad caboose at Penn Central Station on Railroad Street housed the Bridgeville Public Library from 1975 until it moved to a new building on McMillen Street in 2011. What happened to the caboose?

A. It is on exhibit at the Museum of Transportation in St. Louis

B. It was purchased by the Bridgeville Historical Society

C. It has become a diner

D. An art gallery moved in

Answers: 1. B, 2. D, 3. B, 4. D, 5. B, 6. A, 7. D, 8. C, 9. D, 10. B

TribLIVE commenting policy

You are solely responsible for your comments and by using TribLive.com you agree to our Terms of Service.

We moderate comments. Our goal is to provide substantive commentary for a general readership. By screening submissions, we provide a space where readers can share intelligent and informed commentary that enhances the quality of our news and information.

While most comments will be posted if they are on-topic and not abusive, moderating decisions are subjective. We will make them as carefully and consistently as we can. Because of the volume of reader comments, we cannot review individual moderation decisions with readers.

We value thoughtful comments representing a range of views that make their point quickly and politely. We make an effort to protect discussions from repeated comments either by the same reader or different readers

We follow the same standards for taste as the daily newspaper. A few things we won't tolerate: personal attacks, obscenity, vulgarity, profanity (including expletives and letters followed by dashes), commercial promotion, impersonations, incoherence, proselytizing and SHOUTING. Don't include URLs to Web sites.

We do not edit comments. They are either approved or deleted. We reserve the right to edit a comment that is quoted or excerpted in an article. In this case, we may fix spelling and punctuation.

We welcome strong opinions and criticism of our work, but we don't want comments to become bogged down with discussions of our policies and we will moderate accordingly.

We appreciate it when readers and people quoted in articles or blog posts point out errors of fact or emphasis and will investigate all assertions. But these suggestions should be sent via e-mail. To avoid distracting other readers, we won't publish comments that suggest a correction. Instead, corrections will be made in a blog post or in an article.